Århus Friskole d. 19. januar 2007

Grønlandsk trommedans

Friskolens Venner har været så betænksomme at give os en gave!. Den 24. januar kommer Erninquag og underviser hele skolen i grønlandsk trommedans. Grupperne vil på skift komme i salen til workshop. Om aftenen er der FORESTILLING kl. 19.30. ALLE ER MEGET VELKOMNE.

Maskedanseren
Erninguaq Poulsen, kaldet Erni (Ani- a som i hav) er født i Maniitsoq i Vestgrønland.
De sidste 14 år har han boet på Tuukkaq Teatret i Fjaltring, hvor han bl.a. har arbejdet indenfor teater (han er uddannet skuespiller) og kunst i bred forstand i kraft af det kulturcenter Tuukkaqteatret er. Erni varetager den grønlandske del af de aktiviteter de har (udstillinger, koncerter, forestillinger mm)
Erni har en samfundsuddannelse fra RUC, er maskedanser og skuespiller, oversætter og har arbejdet meget med børn. Han er noget af et multitalent. Med teatret har han været på turneer og været med i film.
Som maskedanser kan han fortælle om og vise os forskellige stilarter af grønlandske trommedanse. Erni vil forvandle sig for øjnene af os ved hjælp af sminke og rekvisitter. Maskedansen lærte børnene at møde farerne i livet gennem underholdende mytologiske fortællinger og optrin.

Lærerweekend

Sidste uge var personalet på weekend fra torsdag til lørdag. Det er altid meget givende, og vi har mange gode og spændende diskussioner.

Det, som altid er på programmet, er lærerfordelingen til næste år. Det er der også mange børn og forældre, som er meget interesserede i:

Mathias har ansøgt om orlov. Vi ansætter en årsvikar i kommende 3. klasse for et år, og så vender Mathias tilbage.

Palle får endnu et års orlov, således at han kan færdiggøre sin læreruddannelse. Marianne fortsætter derfor endnu et år i Lille Gul.

Jeppe kommer tilbage fra orlov.

Eva og Erik holder på skolen, og vi skal i den forbindelse have ansat en ny musiklærer.

Tine fastansættes fra august.

Derefter ser lærer- og klassefordelingen således ud:

Bh. kl.:           Cecilie

1. kl.:             Christian

2. kl.:             Anette

3. kl.:             Årsvikar for Mathias

4. kl.:             Asger

5. kl.:             Ole

6. kl.:             Gitte

7. kl.:             Tine

8. kl.:             Jeppe

9. kl.:             Hans Martin

Hanne

SFO-postkasse

På opfordring af en forælder har vi hængt en postkasse op til gode ideer, ris og ros.

SFO postkassen finder du på højre hånd lige når du kommer ind af hoveddøren.

Vi tømmer postkassen hver fredag og alle de indkomne forslag tages med på mandagsmødet.

Hilsen SFO

Hver eneste onsdag eftermiddag har de ethjulede cyklister og de dygtige gymnaster mulighed for at træne i salen.

Altså :INGEN FODBOLD i salen denne dag !!!

Hilsen SFO

Klaverundervisning

Max fra 3. klasse vil gerne undervises i klaver.

Tlf. Max: 51905697-Tlf. Hanna 60889044.

Mvh Hanna Madsen

Efterlysning

Jeg mangler Drageherren 4 – vi har haft 2 eksemplarer. Hvem har den? Har du andre af skolens bøger hjemme, com du ikke læser i mere, vil jeg også gerne have dem tilbage.

Venlig hilsen Ingrid

Pædagogisk aften

Jens Erik Christensen, idéhistoriker ansat på DPU (Danmarks pædagogiske universitet) holder foredrag om DANNELSE.

Torsdag 08. februar kl. 19.30.

Hilsen pædagogisk udvalg

Hej friskolebørn og forældre fra Brabrand/Gellerup

Jeg er med til at arrangere et dialogprojekt i 8220. Jeg har allerede haft mange glade deltagere, men kan sagtens bruge flere. Se nedenfor, og endnu bedre: Meld tig til næste runde den 28/1 kl. 11.30-15.30.

Kærlig hilsen Camilla (mor til Anna i 8.)

8220 Naboskab giver kendskab

Gellerup og Brabrand er to bydele indenfor samme postnummer – 8220! Men der er mere end en verden til forskel mellem parcelhuskvarterene i Brabrand og betonblokkene i Gellerup. Derfor ønsker de 2 Fællesråd i Gellerup og Brabrand – med økonomisk støtte fra Integrationsministeriets Dialogpuljej at etablere en dialog på borgernes egen hjemmebane. Det gør vi med projekt ”8220 – Naboskab giver kendskab!”

Er du interesseret i at høre mere – så ring til Camilla på 29722887 eller kig ind på www.8220nabo.dk