Fredagsbrev

Århus Friskole d. 09. februar 2007


 

LUS LUS LUS

I forlængelse af den store lusedag i sidste uge vil jeg hermed gerne opfordre alle til at gøre en indsats mod lusene i vinterferien.

Problemet med lus er jo at det ikke nytter noget at gøre sit eget barn lusefrit, hvis det kommer tilbage til skolen og får lus igen. Og omvendt; hvis mit barn har lus kan i andre jo kæmme nok så godt, blot for at komme op på skolen og få friske lus.

Et problem med den store lusedag er at man ikke får fjernet æggene når man kæmmer, så i dagene efter kæmningen udklækkes der sikkert masser af nye lus, og så er man jo ligevidt. Man skal altså altid behandle to gange; en uge efter den første behandling er alle æg udklækket, men de friske lus er endnu ikke kønsmodne (det bliver de efter 10 dage), og kan altså ikke lægge nye æg, så hvis man får fjernet alle lusene 2 gange med en uges mellemrum skulle man gerne være helt lusefri.

Den klassiske og sikkert bedste metode er som alle ved jo kæmning. Man kan også prøve/supplere med et lusemiddel - det sidste skud på stammen hedder Hedrin (fra apoteket), man putter det i tørt hår og lader det sidde i i 8 timer, det virker ikke kemisk, men ved at fedte lusene ind så de bliver kvalt - det betyder at de ikke kan udvikle resistens overfor midlet. Jeg har prøvet det hvor Anna havde lus, og de døde lus væltede bogstavelig talt ud af håret på hende, så jeg tror det er ret godt...

Jeg håber at alle er med på et lusetjæk i vinterferien, så vi kan vende tilbage til en lusefri skole !

God ferie og Kærlig hilsen

Joakim Øster

 

BLÅ GRUPPE

4. klasses forældremøde d. 07/03 er aflyst.

2. klasses forældremøde d. 08/03 er aflyst

I stedet for er der

 

 

PREMIERE PÅ BLÅ GRUPPES

ANIMATIONSFILM TORSD. 8/3 KL. 17

 

Kom til premierefest!

Hilsen fra lærerne i BLÅ

 

HUSK  NU  FASTELAVN

Kom ud til den fedeste fastelavnsfest!

den 24/02 kl.  13-22

og hør:

KLASSEBIGBANDS

BIGBAND

LÆRERBAND

BØRNENES FRISKOLE

MEK PEK

KATHARSIS

HAPPYHED

FLØDEKLENIKKEN

PER MØLLER BAND

&

VINCENT VAN GOGO

Så kom og fyr den af og støt vores

8. klasse tur som i år går til

Brasilien!!

 

Lån af ridehjelme

Hej alle søde børn og forældre. Nu er det snart fastelavn, og der skal være pony-ridning – men vi har ikke ridehjelme nok. Hvis I har en/flere vi må låne, skal I skrive navn og klasse på og aflevere den/dem til Dagmar (8.kl)  den 19. eller 20. februar

FASTELAVN 2007

 

 

13:00 – Velkomst, 8. klasse

13:10 – Børnahave klasse

13:20 – 1. klasse

13:30 – 2. klasse

13:40 – 3. klasse

13:50 – 4. klasse

 

14:00 – Tøndeslagning

 

14:00 – Børnenes Friskoles Big Band

 

15:10 – 5. klasse

15:25 – 6. klasse

15:40 – 7. klasse

 

16:00 – Mek Pek

 

16:45 – 8. klasse

16:55 – 9. klasse

 

17:10 – Ibens Venner – 8. klasses                  forældreband!

17:20 – Lærerband

17:50 – Big Band – Århus Friskoles   legendariske Big Band!

 

18:20 – Katharsis – svedigt Mellerup-reggae!

18:50 – Happyhed – nuværende og gamle elever i dette lækre

funk/reggae/soul band!

19:30 – Flødeklinikken – groovy hip hop med sprød rap og gamle elever!

20:15 – Per Møller Band – guitarguruen med dejligt band!

21:00 – Vincent Van Go Gofunky reggae/hip hop, lige til at danse til!

 

 

 

 

 

 

Så skal der bygges på Århus Friskole - eller hva’?

Vi har i bestyrelsen (efter indstilling fra skolens ledelse og ansatte) haft en snak om en forbedring af forholdene for natur- og teknikfagene, for de store i GUL (og dermed for de små/SFO), for badeforholdene ved salen, samt for musikken.

Vi har i et forberedende udvalg planlagt, at der foreløbigt skal nedsættes et Byggevisionsudvalg. Udvalget har til opgave at indsamle og udvikle de visioner/ønsker, der måtte være til det kommende byggeri. Udvalget skal arbejde med æstetiske/arkitektoniske ideer, tænke (nye) pædagogiske indfaldsvinkler ind og i mindre grad forholde sig til økonomien. Det er udvalgets opgave at arrangerer oplæg til idé-udvikling for andre på skolen. Udvalget vil få mulighed for at kunne gå i samarbejde med eksterne, professionelle folk og andre skoler.

Udvalget skal primært bestå af interesserede forældre og ansatte. Desuden vil Hanne (leder) og en til to bestyrelseskontakter deltage i udvalgsmøderne.

Vi har en tidsplan, der regner med, at vi skal starte byggeriet i juni 2008 og at vi bygger for ca. 2-3 millioner kr.

Senere i forløbet skal der nedsættes en egentlig byggestyringsgruppe og en gruppe, der tager sig af forældrearbejdet, som vi forventer også bliver væsentligt – og sjovt!

Har nogen lyst til at deltage eller vil anbefale nogle andre til dette spændende og væsentlige forarbejde, skal de henvende sig til en af os fire, inden den 1. marts. Vi står i telefonbogen.

Niels, Joakim, Lars (alle bestyrelsen) og Hanne (skoleleder)

Venlig hilsen

Lars Kjær, bestyrelsesformand.

 

 

 

9.klasse

Onsdag d.21.feb.kl.19.30 forældremøde på skolen.

Dagsorden:

19.30 - 20.30 Ungdomsvejleder Hans Krøger Laursen fortæller og svarer på spørgsmål om uddannelse. Det er godt at forberede nogle spørgsmål.

20.30 - 21.30 Plenum om lektielæsning, skolens krav, børnenes krav og forældrenes krav.                                                                             Sidste nye undersøgelse viser at børn ikke får en disse ud af at lave lektier.                         Der sker først noget når de når gymnasiealderen! Det må diskuteres.                      Der skal også være plads til evt.                      Vel mødt.                          Hej fra Eva K.

 

2. - 5.marts tager 9.kl. + 3 lærere til København på studietur. Vi skal overvære et møde i folketinget. Se Christiansborg, på historisk vandring i det indre Kbh. se et musikstudie, på nogle relevante museer og høre Los Van Van (cubansk salsaband) på Store Vega. Vi sover på gode gamle Østerbro lilleskole.                   

Fra Eva K.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ledige pladser i 1. klasse

 

Vi har plads til 2 drenge i 1. klasse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


! Indsamling til loppemarked !

 

 

Traditionen tro holder 8. klasse på Århus Friskole den årlige fastelavnsfest, nærmere bestemt lørdag d. 24 februar fra 13.00 til 22.00.

I den forbindelse afholder vi et stort loppemarked, hvor overskuddet ved salget, går til en udenlandsrejse for 8.klasse.

Vi er derfor interesseret i ethvert bidrag af gamle, men anvendelige retro ting som I kan undvære, eller vil donere til os. Stort set alt har interesse lige fra tøj til klaverer, gamle legesager osv – dog ikke gamle hvidevarer, erfaring viser at vi ikke kan sælge dem.

 

Derfor samler vi ind søndag d. 18 / 2 mellem kl. 10.00 – 15.00

 

Har I større ting, såsom møbler o. lign, som I ikke selv kan stille ud, kan der på selve indsamlingsdagen d. 18/2 ringes på nr. 86 28 33 54., så vil vi komme og hjælpe.

Hvis I ikke er hjemme på indsamlingsdagen, kan lopper afleveres på Århus Friskole, Søholmvej 13, Stautrup til 8.klasse fra d. 19/2 – 23/2.

På forhånd tak for jeres bidrag.

 

Med venlig hilsen          8. klasse på Århus Friskole.