Århus Friskole d. 09. november 2007

Bolig søges i Stautrup og omegn

Jeg og min dreng Mathias (5. kl. på Århus Friskole) søger bolig i Stautrup eller umiddelbar omegn. Alt har interessse – dog minimum 3 værelser.

Knud Erik og Mathias

Støttefest og brasilianerbesøg
Kære alle!
Tak til alle der bidrog til en kanonfest i lørdags. Tusind tak for alle, der kom med kage, tak til dem, der dukkede op til oprydning næste dag og alle, der hjalp undervejs. Stor, stor tak til Lars Madfar for at lave chili con carne til festen - og at han på sådan en fin måde også er gået ind i at hjælpe med mad til vores gæster fra Baguncaco i løbet af ugen.

Vore gæster trives med at være her og er vældig glade for den modtagelse, de har fået. De har været rundt om søen, på besøg i Kucheza, på besøg på Rød Lejr og fra i dag er de privat indkvarteret hos elever fra 9.klasse.

Lørdag er de tilbage på skolen, hvor den sidste dag skal være sammen med alle dem, der har været med i "intergambio cultural" (kulturudveksling).
Meld lige til Debbie og Camilla, hvis du spiser aftensmad med på skolen lørdag aften og vil være med til at lave en sidste hyggelig aften -  29635521

Omsætningen til festen var ca 65000 kr – og vi regner med det giver et overskud på ca 40000 kr. - det er jo helt fantastisk – og helt sikkert noget, der vil vække glæde i Baguncaco

Asger

Rapport fra Joselito – status i Baguncaco
Jeg har lige talt en time i telefon med Joselito og Lennart via en skypekonference. Lennart oversatte til engelsk.
Situationen i Baguncaco er speciel på den måde, at børnene og nogle voksne har forladt projektet, fordi bygningerne har været under total renovering (betalt af den japanske ambassade). Derfor har alle aktiviteter været sat i stå, så på en måde kan man sige, at de skal starte helt forfra. De er dog fortrøstningsfulde, da bl.a. en svensk kvinde, der har boet på Bagun et stykke tid (advokat) arbejder på at skaffe penge til dem fra svenske fonde.

Joselito håber meget, at vi kan bevare kontakten mellem Baguncaco og friskolen – ja han kalder friskolen for Baguncaco i Danmark – de vil gerne udveksle pædagogik, musik og film via nettet med os – det handler ikke bare om penge.
Han mener, at det er meget vigtigt, at også den næste generation af Baguncaco lærer fra os danskere (læs friskolere), ligesom vi kan lære fra dem.
Der kommer en engelsktalende person og bor hos dem, så det åbner perspektiver m.h.t. den fremtidige kommunikation. Jeg forklarede ham (igen) hvor vigtigt det er for os, at modtage nyheder fra Baguncaco – ellers er det svært at holde gejsten i støtteforeningen.
Der er startet et nyt initiativ  - TV-lata (dåse-tv), som viser klip fra Baguncaco. Jeg har set klip derfra på nettet – det er fedt!

Lige nu er de ved at få lukket for strømmen, fordi de skylder gennem et stykke tid, men kan de overleve de næste par måneder ser det lysere ud. I december skal de have deres store årlige Bagun-festa, hvor alle, der støtter dem, kommer. Så de penge, vi har tjent på festen, og de penge vi samler ind i støtteforeningen falder på et tørt sted = kommer vældig belejligt! Der er ingen, der har fået løn de sidste 3 måneder – derfor bliver nogle jo nødt til at prøve at finde arbejde -  andre projekter at involvere sig i.
Alt i alt kan man konkludere, at de er nede i et hul, men kan se lyset, når de kigger op – og har stor tiltro til fremtiden og at det kan lade sig gøre, at banke Baguncaco op igen. De er meget glade for at have kontakt med os – ikke kun p.g.a. penge; men i ligeså høj grad på grund af det vi står for og giver deres børn – bl.a. igennem sådan en udveksling, som foregår lige nu. Jeg skal hilse alle på Friskolen, som har haft med kontakten at gøre og sige tak fra Joselito.        Asger