Århus Friskole d.29. februar 2008

Bolig søges til familie på fire.

Vi er Gaia Rebecca 5 år, David Sigurd 1 ½ år, Lisa og Christian.

Vores datter Gaia er kommet ind på Århus friskole, og starter her til sommer.

Vi flytter til Århus senest 1. maj. Desværre er den andelslejlighed vi havde regnet med at købe økonomisk usund og vores bank har frarådet os at købe den. Nu mangler vi i alt hast en bolig.

Ring til Christian Toft

Mail christian-toft@hotmail.com

Møbler mv. sælges og foræres væk

Vi har flyttet om og ryddet ud, så vi skal af med forskelligt. Kom og se på det – vi vil gerne have lidt penge for de bedste ting, men det meste er gratis. Vi har:

1 køjeseng i fyrretræ med stige, 2 skuffer og 2 madrasser (den ene rigtig god)

1 stigereol med to fag og hylder

2 mindre reoler

1 hvidt børneskrivebord med grå, justerbare stålben

2 hvide hylder med skjult ophæng + en anden hylde

1 gammeldags spejl

3 hvide siksak-persienner, 1,20 m

1 hvid arkitektlampe

1 TheraBand-motionsbold, 45 cm (barn)

Div. videofilm (voksne/børn).

Vi skal af med det inden 10. marts, hvor det ellers ryger ud.

Hilsen Andreas og Therese

(Johannes, 5. kl.)

To familier I Ormslev søger rengøringhjælp

Vi er et to-families hus, 3 voksne og 3 børn, der har brug for hjælp

til rengøringen.

Det tager ca. 4 timer om ugen. Vi rydder altdi op inden du kommer;-)

Vi er ret fleksible med tidspuktet på dagen, weekend eller uge dag osv.

Hvis du har lyst til at hjælpe os så ring på 20655409

Ouafa, Benjamin 3. kl og Selma 1 kl.

Paa tur i Zululand.

Vi har fundet det rigtige Zululand, vi har set dansene og hørt sangene... og vi er stadig ikke kommet ned på jorden!

Det startede i mandags, da vi ankom i to rugbrød til en secondary school omkring 10 km fra vores base her i Port Shepstone i

Kwazulu Natal.

Landskabet er bakket, enkelte kløfter, få klipper - overalt meget grønt og frodigt. Palmer, bananplantager, små nødtørftigt

sammenflikkede huse vekslende med rigtige gammeldags ”negerhytter” - men nu med bliktag. Fattigdommen tager sig godt ud i solen;

men når man zoomer helt ind på det enkelte hus, ser man at her er hverken strøm eller rindende vand, der myldrer med børn overalt - mange af dem helt små. Problemerne er gigantiske:

Mellem 20 - 40% er HIV-positive, arbejdsløsheden er enorm, mindstelønnen på sultegrænsen, vold og incest hører til dagligdagen.

Alt det glemmer vi, da vi kører ind ad porten til skolen. et skilt står der: No weapons, no drugs, no alcohol allowed on school premises.

Skolen består af aflange bygninger centreret omkring en gård med fliserækker, græs og meget smukke bede med blomster og eksotiske planter. Her er orden og disciplin. I hvert klasselokale er timerne igang. Der er op til 80 elever i hver klasse, de sidder ved pulte beregnet til 2, men gerne 5-6 stykker ved hver.

I et lidt større lokale er der opstillet flere hundrede plasticstole fyldt med forventningsfulde elever. Vi er ventet med spænding.

Eleverne hujer og jubler, da 8.kl. kommer ind og sætter sig forrest på to rækker.

Vi lærere og vores ledsager fra den organisation, der har hjulpet os med kontakten er blevet budt velkommen af lærere fra skolen. Inspektøren ser os skeptisk an.

Da den første fællessang starter, er det som om taget letter. Flere af vores elever sagde bagefter, at de var lige ved at græde af bevægelse. Flere hundrede synger kraftigt, 4-stemmigt, rytmisk, dynamisk.

Derefter kommer en gruppe af de ældste drenge - de langsomme bliver de kaldt. De synger og vrider sig samtidig i glidende bevægelser, nogle gange helt ned på gulvet. Det er bare for vildt. Alle jubler og skriger. Men det bliver meget vildere: Nu kommer Zulu-krigerne glidende ind som en slange klædt i traditionelle dragter. De er en 8-10 stykker, men bevæger sig som en - de hænger sammen. En står foran og brøler kommandoer og slangen opløses og de enkelte træder frem og fyrer serier af spark og stød af. Trommerne følger danserne. Nogle gange stopper de - danserne fortsætter og trommerne kommer effektfuldt ind igen.

Det vildeste synes vi dog er pigedanserne - så meget energi og udstråling som den fordanser har er bare umuligt!!

Hun taber hele tiden sit skørt og flere forsøger at binde det på hende, mens hun danser heftigt videre - hun kan ikke stoppe.

Da vores elever kommer på er de blevet smittet af, hvad de har ser: De fyrere den af – helt vildt!

Vi lærere har indtil nu været imponeret af dem hver gang de har spillet - men det her!

Da vi er færdige ophører al disciplin. Vores elever bliver omringet af horder af krammende skolebørn. Nogle fra 8.klasse smiler, andre stivner lidt.

Vi lærere deler os: Maria og Jeppe går ind på lærerværelset og jeg bliver sammen med David, vores hjælper, hevet med ind til inspektøren. Han er skeptisk overfor vores ønske om at komme igen - bl.a. fordi de tidligere er blevet svigtet af nogle englændere - og fordi han skal forsvare sig overfor de højere myndigheder. Det ender med at han vil tænke over det.

Henne på lærerværelset er Jeppe og Maria blevet mødt helt anderledes. Alle her er åbne og vil vildt gerne have mere kontakt med os.

Da vi kører ud af skoleporten er vi spændte på, om vi får lov at komme på besøg igen.

På denne tur har vi indtil videre her efter 10 dage spillet på 3 skoler og i to forskellige slumkvarterer. Alle steder har det bare været for fedt!!

VH Maria, Jeppe, 8.klasse og Asger

AKUT Rengøringshjælp

Vi har store problemer med at få dækket vores daglige rengøring i øjeblikket. Hvis der er et par forældre, der har lyst til lidt ekstra lønnet rengøringsarbejde ca. 4 timer dagligt den næste måneds tid – hører vi gerne fra jer.

Hanne

Åbent Hus

Sara (Lucca og Silles mor) holder åbent hus på søndag, hvor der sælges børnetøj fra mærket POMPdeLUX. Det fås i str. 2-12 år og alle er velkomne, men ring gerne på 24 249 249, hvis I kommer.

Adr. Ormslevbakken 3 i Ormslev...