Århus Friskole d. 12. december 2008

Katten, der ikke ville være kat

Der var engang en kat, der ikke ville være kat, det besluttede den en dag, da den lå i sin kurv. Den havde længe tænkt over, hvad katte egentlig laver, og den var kommet frem til, at katte fanger mus, sover, spiser og skider. Det er kedeligt, tænkte den. Tænk, hvis jeg nu var solen, så skinnede jeg så flot på himlen, og jeg kunne hoppe fra sky til sky og lege med planeterne og jage månen helt væk bag skyerne!

Se, alt det lå katten og drømte om. Pludselig fór den op med et sæt, for nu kaldte dens ejer på den og sagde: Der er mad nu Misser! Mens den spiste, tænkte den på, hvad en sol egentlig spiser, ikke kattepiller, som den selv gjorde, det brugte den lang tid på at finde ud af. Først kom den på, at solen spiste solstråler. Nej, det kunne det ikke være. Hvad var det så? Måske skyer, nej for de var jo lavet af vand, så klog

var den da, det måtte være det, den drak. Men hvis solen ikke spiste noget, var det så sjovt, som den havde troet?

Nej, så vil jeg hellere være kat! Det blev den enig med sig selv om, da den slæbte en stor, fed rotte med hjem til sin familie, og det har den vidst lige siden. Den har aldrig tænkt på at være noget andet, end den var lige siden. Og sådan er det bare.

Vi kan jo ikke være ens, men i det mindste har jeg da noget at spise.

Emilie, 3. klasse

HUSK

SIDSTE DAG FØR JULEFERIEN ER TORSDAG DEN 18. DECEMBER.  SKOLEN LUKKER KL. 12.00 – DVS. DER ER INGEN SFO OM EFTERMIDDAGEN.

Der er lussingesyge i 1. klasse.