Fredagsbrev

Århus Friskole d. 21. august 2009


 

Influenza A på vej til skolen?

I sommerferien har en af vores elever og hans far fået konstateret influenza A.

Sundhesstyrelsen forventer, at sygdommen vil ramme Danmark bredt, I løbet af efteråret, når alle igen går I skole eller på arbejde.

 

Sundhedsstyrelsen vurderer fortsat ikke, at befolkningen i Danmark generelt har grund til bekymring. Langt de fleste, der bliver smittet med Influenza A (H1N1) oplever et mildt sygdomsforløb sammenlignet med gængs vinterinfluenza.

Personer med nedsat lungefunktion, astma, hjertekarsygdomme, diabetes eller nedsat immunforsvar kan være særligt udsat ved influenza, og bør kontakte lægen, hvis de får influenza-symptomer. Gravide, der får influenzasymptomer, og forældre til børn under to år med influenzasymptomer, bør også kontakte lægen.

På friskolen vælger vi ind til videre at følge Sundhedsstyrelsens beredskab mod influenza A.

Det betyder:
- at
alle med influenzasymptomer skal holdes hjemme. - Og først komme igen når de er helt raske.

Symptomerne er pludselig opstået sygdom med feber over 38 grader, luftvejssymptomer og muskelsmerter
- at alle opfordres til at følge disse
hygiejneråd:

                 hyppig håndvask,

                 brug af engangslommetørklæder samt

                      ikke at hoste og nyse ud i rummet så andre udsættes for smitte.

Influenza A (svineinfluenza)

Fra mere end 100 lande er der rapporteret om sygdom som følge af det nye influenzavirus, der smitter mellem mennesker. Influenzaen er en ny subtype af A H1N1.
De første tilfælde blev fundet i midten af marts i Mexico. Siden midten af april er der rapporteret tilfælde i et stigende antal lande, og den 11. juni erklærede WHO udbruddet for en verdensomspændende epidemi (pandemi).

 

Læs evt. mere på http://www.sst.dk/


En ny Århus Friskole bh-klasse-familie på 4 leder efter bolig i og omkring Stautrup/Viby J. Andel og lejemål er interessant. Der kan ringes til

Marius/Helene på 20665377/22591229. Ellers sendes mail til sophie@dejager.dk

 

 

 

BRUGT BAS købes!!!

Karen 29 80 12 12

 

 

EFTERLYSNING

Min cykel er forsvundet fra skolen.  Det er en sort Winther cykel i sort og guld. Hvis du ved, hvor der er blevet at så kontakt Karl-Emil fra 7. klasse.

 

Rumbamestre fra Cuba i Århus

 

En 11 mand stor rumbagruppe er i Århus i en måned.  De optræder både foran Casablance, på Klostertorv og ved Musikhuset

Af Asger Muurholm

 

Los Reyes del Tambor, kongerne af trommen kommer fra Matanzas til Århus fra d. 24 august til d. 22 september. Under opholdet i Århus er det muligt at høre de 11 sangere, percussionister og dansere optræde flere forskellige steder i byen:

Torsdag d.27/8 sammen med Bli Glad på Klostertorv

Fredag d. 28/8 klokken 21 i Mathilde Fibigers Have – overfor Cafe Casablanca

Lørdag d. 29/8 på amfiscenen ved Musikhuset klokken 22.

Lørdag d. 5/9 igen overfor Casablanca.

 

 

Valgte usikker fremtid

Los Reyes del Tambor blev grundlagt i 1988 af Michael Galvez Diaz, som stadig er gruppens leder.

Han var dengang 12 år, og var egentlig udvalgt til at blive fremtidig percussionist og danser i Los Munequitos de Matanzas af sin morfar Gollito.

For Michael var dette et dilemma:

Han kunne gå ind i Munequitos, som er en meget berømt gruppe på Cuba, på sin morfars bud, og se en nogenlunde sikker  fremtid i møde, men samtidig havde han et stort behov for selv at bestemme, sammen med sine jævnaldrende venner.

Han valgte at sige til sin morfar, at han ville starte sin egen gruppe – og det er den gruppe, der besøger Århus. Medlemmerne af gruppen er i dag imellem 22 og 39 år.

Efter mange års øvning og modning, hvor musikerne og danserne har lært af  ældre læremestre har gruppen nu kæmpet sig op til at være en professionel klasse A folklorico gruppe på Cuba.

Samtidig med at Los Reyes del Tambor har al deres ungdommelige power, kreativitet og nyskabelse i behold, er de meget inspireret af traditionen og optræder med en blanding af dyb seriøsitet og fest og ballade.

 

 

Lucca fra 2. kl. mangler sin lyserøde Nintendo.

Hvis nogen har set den så ring på 24249249.

Hilsen Sara

 

 

NYE ANSIGTER I HUSET

 

Fra dette skoleårs start, er der 3 nye ansatte at forholde sig til I huset.

Her følger en kort introduktion:

 

 

Anders Gerhardt– Ny pædagog I SFO'en

Jeg hedder Anders, er 31 år og gift. Har Sylvester på lidt over 1 år, som jeg lige har været på barsel sammen med. Vi bor I et bofællesskab I Stavtrup.

Efter et par år på lærerseminariet, sadlede jeg om, og blev pædagog på Peter Sabroe Seminariet I 2006. Før og under min studietid var jeg meget aktiv I foreningen Ungdommens Røde Kors (URK), blandt andet klubleder I en af URK’s børneklubber og instructor I liverollespillet Unge På Flugt.

Da jeg blev færdig på pædagogseminariet, fik jeg arbejde I en halvstor SFO. Godt arbejde, men jeg savnede et værdisæt, der svarer til mit eget. Det tror jeg, jeg har fundet på Århus Friskole…

 

Fødselsdag: 5. Juli 1977

 

 

Peter Vestergaard Sørensen– Ny medhjælper I SFO'en

Peter kommer dugfrisk fra HTX I Aalborg, hvor han afsluttede sin studentereksamen op til sommerferien.

Han er både A-menneske og musiker (bas m.m.), hvilket er en meget sjælden kombination. Klatring, dans, brydning og tennis har også været ind over. Umiddelbart mere typisk A-menneske aktivitet.

Peter kommer med god energi på at lave drengeting I SFO’en. Tumle, klatre I træer, lave bål, bygge huler osv. Som storebror og socialt anlagt fætter til 4 kusiner, er det også naturligt for ham, at være omsorgsfuld og hjælpsom.

Om nogle år, er det Peters plan uddanne sig inden for det humanistiske område; pædagogik, psykologi eller evt. noget med konstruktion.

 

Fødselsdag: 1.maj. 1989

 

 

 

Martin Ottosen– Ny skoleleder.

 

Som de fleste sikkert har registreret, er det en ny, der sidder på Hannes plads.

Og som de fleste sikkert også ved, er det mig, Martin Ottosen, der af et mangfoldigt ansættelsesudvalg er udpeget som ny skoleleder. Det er jeg rigtig glad for!!!

 

Jeg kommer fra et job, som efterskolelærer I Nordjylland, hvor jeg de sidste 4 år har boet sammen med min kone, Ulla og vores 4 børn; Jon, Aske, Mathilde og Annestine. Den ældste er netop startet på Viby Gymnasium. Den yngste I Børnehaveklasse I Ålbæk, syd for Skagen, hvor pigerne I familien stadig bor, indtil vi får solgt vores hus.*

I samme periode vil jeg og drengene logere I bofællesskabet Toustrup Mark, hvor vi har boet tidligere, og som jo langt hen ad vejen deler historie med Friskolen.

 

Inden vi flyttede nordpå, har jeg bl.a. arbejdet som komponist og kapelmester på opgang 2's livsteater for udsatte unge, og som underviser visuel kommunikation og bæredygtigt design på Den Skandinaviske Designhøjskole ved Randers.

Enkelte vil muligvis også kunne huske hybridorkestret Sorten Muld, som jeg startede op I slutningen af forrige århundrede. (www.sortenmuld.dk)

 

Jeg er I øvrigt uddannet arkitekt.

 

Jeg glæder mig meget til at lære kulturen og børnene (- og deres forældre) på Friskolen ordentligt at kende. Indtil videre er jeg meget begejstret!

 

Kom gerne ind og hils på !

 

 

Fødselsdag: 22. Januar 1965

 

*)Dejligt stort, ny istandsat hus 400 meter fra god badestrand og fantastiske skove. Velegnet til flerfamiliesommerhus. Uhørt billigt!