Århus Friskoles fredagsbrev                                 11. september 2009

…som vanligt blev skoleåret skudt i gang med Høstival og efterfølgende Festuge-uge med tilhørende optog. Det var lidt vådt, men det gik igen i år rigtig godt, både med forberedelserne og selve optoget. Vores cubanske venner var gæstelærere. Udover at deltage på danse og trommeværkstederne, var de rundt i de forskellige klasser og fortælle om Cuba, kultur og deres guder.

I den uge der lige er gået har vi så haft en ganske rolig og almindelig uge. De voksne har godt nok travlt med at rydde op i kælderen, i lærerforberedelsen og i kopirummet. Vi har intentioner om at lave nogle lidt ”rolige” rum, for både børn og voksne – og det både for sind og øjne.

På næste lørdag (d. 19/9 kl. 19 - 24) har vi lånt skolen ud til Cubanerne og folkene omkring gruppen. Der skal være stor STØTTEFEST med show og forskellige bands – kryds af i kalenderen hvis I vil være med til fest med…

Los Reyes Del Tambor. Se flere oplysninger i sidste uges fredagsbrev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLÅ GRUPPE
ONSDAG D. 16- 9 ER DER FÆLLES FORÆLDREMØDE I BLÅ KL. 19- 21. 30.
Vi lægger ud med en kort præsentation af skoleåret og af det nye lærerteam i Blå.
Derefter er der forældremøde i klasserne med klasselærerne.
Dagsorden til klassemøderne bliver mailet ud.

Vi ses! Hilsen fra Tine, Jeppe og Anette

BLÅ GRUPPE OG LILLE GUL
Fra på mandag d. 14- 9 til efterårsferien vil vi holde en pause med gameboys og nintendoer på skolen.
Vi vil i stedet opfordre børnene til at lege med hinanden udenfor. Vi vil også selv gå med ud og sætte gang i nogle fælles lege.
Derfor: Ingen gameboys og ingen nintendoer med! Hvis nogen børn glemmer denne aftale, vil vi passe på deres spillemaskine, indtil de skal hjem.

Hilsen fra lærerne i Lille Gul og blå

____________________________________

 

10 års jubilæum på Århus Friskole august 2009         J

 

På skolen har vi en rigtig dejlig tradition: Hvert år til Høstival holder vi 10- års jubilæum for den klasse, der gik ud af skolen for 10 år siden, i år var det klassen, der gik ud i 1999.

Vi  mødtes til jubilæumsbrunch lørdag formiddag. Det er Friskolens Venner, der står for det fantastiske arrangement med champagne, æggekage, frugt ost og brød, og traditionen tro er klasselærerne med.

Jeg var klasselærer for jubilæumsklassen, mens de gik i Store Gul, vores 8. klassetur gik til San Francisco og Californien, og det viste sig, at flere fra klassen havde været i San Francisco igen og genset de gode gamle steder.

I klassen gik 16 elever, 11 mødte op til brunch, en kom senere.

Det var et både sjovt, interessant og rørende møde. Skønt at se så mange fra klassen og dejligt at opleve den åbenhed, der gjorde, at der var plads til både at fortælle om ting, der var lykkes og ting, der har været svære. Det var meget intenst og en kæmpe oplevelse for mig.

Jeg siger tusind tak for historierne, og for at I vil dele dem med os fra skolen!

Her følger et lille referat fra de 12:

 

Mitzi studerer til bygningsdesign- ingeniør på Ingeniørhøjskolen. Hun bliver bygningsdesign- ingeniør med speciale i integreret energidesign. Mitzi har været i praktik et halvt år på en byggeplads, hun var 1 kvinde blandt 40 mænd, hun synes, det var fedt at prøve sig selv af på den måde. Mitzi bor i Århus med kæreste.

Toke læser molekylærbiologi. Det er egentlig en forskeruddannelse med fokus på Toke arbejder med kræftceller, nærmere bestemt brystkræftceller, og hvorfor de metastaserer sig. Toke bor på Trøjborg med kæreste og barn: Aja på 1 år.

Sune er færdig som journalist. Han var i praktik på DR og Dansk Røde Kors. Sune vil til Mellemøsten for at rapportere og har derfor besluttet sig at lære arabisk, derfor begynder han uddannelsen som sprogofficer, som indebærer intens militærtræning og sprogtræning. Han forpligter sig til udsendelse som tolk ½ år for militæret efter endt uddannelse.

Mette studerer psykologi i Århus. Hun overvejer at tage sin kandidatuddannelse i København.

Mette vil gerne arbejde med klinisk psykologi, lederudvikling, stress og overvejer også muligheden for at få egen praksis. Mette bor i Århus.

Julie starter på Arkitektskolen i år. Hun glæder sig til det nye studie.

Julie bor med kæreste i Ølsted. Hun er blevet bondekone og har et hav af dyr: Høns, kat, ænder og en hund, der tror, den hedder ” nej”.

Nadia gik på Handelshøjskolen og tog en bachelor i engelsk og kommunikation. Hun er flyttet sammen med sin kæreste i Egå, hun har rådyr i baghaven og en hund. Hun arbejder som salgsleder i et nystartet rådgivningsvirksomhed i Århus og træner ungheste i Linå.

Lotta bor i Dublin. Hun er udlært tjener ” Svineriet” og var meget glad for at arbejde der.

Lotta har nu boet 2 år i Dublin, hvor hun arbejder for IBM og Nordea, hun er mellemleder i brugeradministrationen,  oplært i København. Lotta er meget glad for Dublin og sin irske kæreste.

Aja læser psykologi.  Hun bor med sin kæreste, der er tømrer, og de har to børn: Sille og Otto.

Aja regner med at være færdig som psykolog om 2 år, hun glæder sig til at komme ud i praktik, væk fra al det teoretiske og ud og prøve af.

Mads tog uddannelse som mediegrafiker på Teknisk Skole. Han blev færdigudlært i 2005 og fik derefter en stilling som programmør og serveradministrator i Shockwaved.

Mads laver i 2007 sit eget firma Coniuro. Coniuro er nu fusioneret med Konstellation og er flyttet til nye lokaler på Slotsgade i København. Der er 5 partnere i firmaet og 10 ansatte, efter finanskrisen er det svære tider for firmaet.

Mads bor på Amager med kæreste.

Patrick  blev færdig som kok oktober 2005, hvorefter han tog til Frankrig og arbejdede i ½ år,

efterfølgende har Patrick arbejdet som kok i Skagen i flere perioder, på Ålekroen i Sejs og på en gourmetrestaurant i Vejle. Han bor nu i Århus og arbejder på Hotel Marselis.

Sebastian startede sammen med en personalegruppe på 12 en integreret institution op i Brabrand. Sebastian arbejdede i institutionens vuggestue i 3 år. Derefter arbejdede han

på en kvægranch i Canada. Sebastian bor i Århus, han er på udkig efter et atelier, hvor han kan male evt. sammen med andre. Så hvis I hører om sådan et sted, så kontakt Sebastian!

Peter arbejder som dækmontør, han skifter dæk på alt, cykler undtaget. Peter er også medarbejder i en ungdomsklub og er ved at starte som selvstændig herbalife forhandler. Han bor i Jelling med kæreste og har en søn på 6 uger.

 

De 4, der ikke dukkede op, var:

Li, som studerer medicin i København og er i Tanzania lige nu.

Sofia, som går på musikkonservatoriet, hun er gift og fik en datter 2 dage før 10 års jubilæet.

Anders, som lige er flyttet til København, hvor han bor med sin bror Dubben på Nørrebro.

Emil, som spiller trommer med forskellige undergrundsbands i Århus.

 

Hilsen fra Anette