Århus Friskole d. 6. november 2009

Fællessamling i rød gruppe fredag d. 6/11 2009

Godt gået! – Til de cirka 80 forældre som var på arbejdsweekend her sidste weekend. 2 dage med god stemning, sved på panden og smil på læben. I nåede en masse opgaver og det kunne virkelig ses mandag morgen da personale og børn mødte ind. I foråret er næste omgang arbejdsdage, hvor resten af forældregruppen med garanti får 2 ligeså gode dage.

brioche4012-piglux

Svine - Influenza.

Det vælter åbenbart ind over landet i disse dage/uger med virus.

…og så bliv hjemme hvis man er syg. Allerede nu kommer der en del børn i skole som egentligt burde blive hjemme. Det er selvfølgelig dejligt at børnene gerne vil i skole, men hvis man har mistanke så bliv venligst hjemme!

Forældremøder i Rød på tirsdag

På tirsdag er der forældremøde i 5. og 6. klasse klokken 19.

7.klasse tyvstarter allerede klokken 16.30 med for-fastelavnsmøde og efterfølgende forældremøde.

Dagsorden bliver sendt ud til de enkelte klasser Venlig hilsen og vel mødt - Lærerne i Rød

Ingen ekstra med Ingrid i kommende uge.

I næste uge er jeg på Specialtræf i Holbæk onsdag, torsdag og fredag.

Jeg glæder mig til at møde speciallærere fra de andre lilleskoler og høre en masse inspirerende oplæg bl.a. om ”den inkluderende skole”.

Det betyder, at der ikke er morgenlæsning med mig onsdag og torsdag.

Venlig hilsen Ingrid.

Rød Gruppe har hver fredag samling med hygge, sang og snak. I dag blev rød gruppes nye ”biograf” indviet med en super flot dvd fra 1995. Det var en samba-musikvideo, som blev lavet i forbindelse med ÅF’s værtskab af Musik og Teaterfestivalen i 1996.

Madplan for ugen 9. nov til 13. nov 2009:

MANDAG   Hvidkålsretten med de mange kartofler, 40 gr. hakket okse pr. barn/ voksen, og rigtig
mange urter:
porrer, løg, gulerødder, persillerod, selleri. Dryds af dild, purløg og persille. Kraftigt

krydret af peber og timian, men jeg putter også en lille smule smør heri!  Hertil
rugbrød og rødbeder.
                                                   (Har denne ret egentlig et navn?)

TIRSDAG    Kød- og melbollesuppe af løg, porrer, selleri, gulerødder, persillerod, persille,
laurbærblade, timian, peber, salt. Hertil serveres hjemmebagt brød:

-   8,000  kg hvede

-   4,000  kg grahamsmel

-   2,000  kg durumhvede

-   0,400  kg gær, samt

-   8,000  liter vand

-   0,250  kg salt.

ÆLTES AF EN MAND I CA. 12 MINUTER!

Efterhæver i ca. 50 mintter.

Formes til 'Larsbrød'.

Hæver påny!   -   gerne i   2   -   4   timer.

Bages ved 200 grader Celcius i varmluftsovn indtil de er pæne og sprøde. (18 til 20 min.)

ONSDAG     SHAWARMA   -   arabisk fladbrød med fyld af evt. kød og forskellige grøntsager
samt dressing.

Dette er en ret, som er meget afholdt af børnene. Som et sideprojekt til et andet
projekt med 8. klasse, skal 'åtneklassårn' købe ind til denne ret i "BAZAREN" i går tirsdag. Jeg er spændt i dag onsdag, hvad vi skal folde vort 'fla'brø' omkring?

Her er hvad der normalt købes!

TORSDAG   RUGBRØD   -   Koldt  og/eller  lunt tilbehør.  Dagsformen bestemmer indholdet af
dagens serveringsfad!

Ps. vedrørende rugbrød og pålægsdagen på næste torsdag, kan jeg f.eks nævne, at vi i dag på en tilsvarende dag fik følgende:

-   bananer

-   agurk

-   tomat

-   gulerodshapsere marineret i appelsinsaft

-   råkostsalat (altså revet) af hvidkål, gulerod, honningmelon, appelsin/citronmarinade samt tørrede tranebær

-   skinke

-   hvidløgsspegepølse

-   varm leverpostej

-   Frikadeller med rødbeder og/eller syltede agurker
(Jeg lyver lidt her for frikadellerne var ikke formet som små lækre 'deller', men meget smart bagt i ovnen på de store bradepander, som i daglig tale i storkøkkener hedder: "kantiner")! Jeg bagte 3 kantiner med frikadellefars.

25% af kødet i den traditionelle husmoderopskrift på frikadeller var erstattet af revet gulerod!

Man kunne med rette kalde dem for 3 KÆMPE FLADFRIKADELLER eller meget,
meget flade farsbrød. Senere blev de selvfølgelig skåret ud i de 22 kæmpestykker, vi for tiden operer i! (Vi sidder ved 22 borde, når vi spiser).

FREDAG     SINDSYGT MEGEN FRUGT, meget lidt pålæg, hjemmebagt brød samt købt
HERCULESRUGBRØD.

Børnene er ikke særligt sultne om fredagen, derfor er dette måltid noget lettere i sin
substans, men for de børn, som skal til BIGBAND eller som skal blive på FRISKOLEN til sent, er der ALTID mad til rådighed i løbet af eftermiddagen.

MADHOLD i denne uge er GUL GRUPPE!

God week-end til alle.

Lars M.

Personale – hotdogs!

Ud over glæden over den flotte arbejdsindsats i weekenden af forældrene kunne personalet glæde sig over lidt rester som Svend overraskede med torsdag i sin vogn.

God weekend – til alle.

PA. 06.11.2009