Århus Friskole d. 27. november 2009

8. klasse på indkøbstur i Basar Vest i samfundsfagstimerne.

Juleværksteder!

Vi holder selvfølgelig juleværksteder som vi plejer. Vi starter onsdag d. 9/12 og slutter 17/12. Sidste skoledag og juleafslutning er 18/12.

Hvis du har lyst at hjælpe en dag eller to, kan du kontakte kontoret på skoleleder@aarhus-friskole.dk

Husk i øvrigt at skolen lukker kl. 12.00

(hvis man har helt umuligt ved at få hentet sit barn kl. 12.00 så skal man kontakte Anne Cordero i SFO – så laver vi en nød-åbning med en SFO vikar).

En besked fra Musik-Juleværkstedet.

I år kan man endnu engang melde sig på det fantastiske… INDSPILNINGSJULEVÆRKSTED

…kravet er som altid, at jer som vil indspille et nummer har SKREVET SANG & MUSIK selv.

Desuden skal I være tjekkede og velforberedte, og ha’ øvet jeres nummer.

I må gerne spørge Johan og Maria om hjælp – men husk: Det er vigtigt at I har helt styr på alt musik INDEN juleværkstederne starter.

Jubii det bli’r fedt.

KH  M+J

______________________________________

9. klasse var i forbindelse med et emne om kommunevalget i historie/samfundsfag på besøg i den gamle Byrådssal på Domkirkepladsen.

Eleverne skulle agere byråd anno 1932 – hvor dagens dagsorden bød på punktet: Skal kvinder kunne fyres, når de bliver gift?

Eleverne blev delt i en højre- og en venstrefløj, og der skulle vælges en Borgmester. Martin, som havde fødselsdag, fik fornøjelsen at styre de talelystne byrådspolitikere.

JULEMARKED

Søndag d. 29. Nov. Og lørdag d. 5. Dec holder vi julemarked i Skurvognen på Ormslevbakken.

Kom og køb og hyg og spis en æbleskive.

Søndag fra 11-16

Kærlig hilsen Gitte og Sara

Biler om morgenen!

Husk du må ikke holde og spærre indkørslen, når du afleverer dit/dine børn.
De andre kan ikke komme frem og tilbage, og bussen kan ikke komme ind. Der er bedre plads, hvis man følger vejen rundt på parkeringspladserne og evt. holder ind til siden der.

7. klasse er klar til jul – og klimatopmøde i København J

UGENS MADPLAN 30-11-09 TIL 04-12-09   Næste uges madhold: Gul gruppe.

Mandag.

PASTA MED KØDSOVS, PARMASAN OST, HJEMMEBAGT BRØD.

Vi er alene hjemme. Vi skal rigtig hygge os. Lærerne er til et heldagslærermøde. Vi skal have den mest ønskede ret denne dag. Opskriften får I ALDRIG!

Tirsdag.

CURRY SUPPE MED KYLLING, FINT SNITTEDE SPRØDE GRØNTSAGER OG HJEMMEBAGT BRØD.

Opskrift:

·        Gryde 1:

Heri laves et afkog af laurbærblade, tørrede limeblade, hel kanel, koriander og traditionel suppevisk. Småkoger så længe som muligt.

·        Gryde 2:

Fint snittet løg svitses til det har taget megen farve. Karryen hældes ved og svitses et øjeblik med det brune løg. Suppeurter i tern (selleri, persillerod, porrer og gulerødder) tilsættes. Megen æble og hvidløg tilsættes ligeledes. Kokosmælk og ananastern tilsættes. Småkoger så længe som muligt.  -  Når tiden er moden og indholdet er velkogt blendes det hele, så børn ikke kan se hvad indholdet oprindeligt var.

·        Gryde 3:

Vand, bouillon, timian, peber, chili, tomatpure´, kylling i tern og nudler eller ris efter egen smag.

Gryde 1 sies og væden hældes i gryde 3.

Indholdet af gryde 2 hældes i gryde 3.

Til sidst tilsættes de fintsnittede sprøde grøntsager. De skal ikke koge, blot varmes op!

Serveres med brød penslet med olie og krydret med fennikel.

Onsdag.

VEGETARISK RET MED HUMUS, TZAZIKI, FALAFFEL OG RISTET KRYDRET BRØD.

Torsdag.

RUGBRØD  -  PÅLÆG OG EVENTUELT EN HJEMMELAVET SPECIALITET.

Fredag.

ET LET MÅLTID MED MEGEN FRUGT.