Århus Friskole d. 26. februar 2010

Salen fyldt med ”lopper” og skolegården er stadig snedækket. Ole, pedellerne og 7. Klasses pisker rundt for at gøre alt klar til morgendagens store fest. Musiklærerne og deres elever finpudser de valgte musiknumre.

Læs i dette nummer….

Invitation til Fastelavn! …og vigtig Parkeringsinformation.

Lejlighed i Nice

Lejligheder i byens centrum er ledig i Påsken, og resten af året. 200 meter til strand, sengepladser til 4 personer. Fra 2.800 – 3.800 kr./uge. Særpris ved længere perioder i lavsæsonen kan aftales. Mere info & billeder kan fremsendes.

tedsirkin@gmail.com        Tlf.: 22183858                      Hilsen Ted Sirkin.

Lille gul har Gys og Gru emne.

Marianne: ”Peter - hvis du sætter sangen og tegningen i fredagsbrevet, skal du huske at fortælle at vi arbejder med Gys og Gru. Det er en lidt drabelig tekst”.
Gabriel (bh.kl.) som stod ved siden af: ”Jeg synes ikke den er så farlig”

_____________________________________________________

Er der en ”ØKONOM”, ”PROCES-STYRER” eller ”JURIST” i forældrekredsen, som har erfaring med byggeri? Vi vil gerne oprette et hard-core byggeudvalg.

skoleleder@aarhus-friskole.dk

Madordningen er en bragende succes!

For de ca. 7 kroner og 50 ører, som I indbetaler dagligt, får I værdier for måske 8 kroner og 50 ører. I har dagligt et overskud på ca. 1 krone! Hvordan pokker kan det lade sig gøre? Har de lært at trylle på Århus Friskole?

Nej så enkelt er det ikke. Historien handler om mellemmåltider.

Færre og færre børn og VOKSNE medbringer selv deres mellemmåltider i form af ekstra madpakker, grøntsager og frugt.

På Friskolen hjælper vi pr. tradition et sultent barn. Vi tilbyder barnet en gulerod, et stykke rugbrød eller lignende. Men vi gør det mere hyppigt, end vi før har gjort. Det er blevet et naturligt gode, "AT MAN KAN SPISE PÅ ÅRHUS FRISKOLE FRA MAN KOMMER TIL MAN GÅR"!

Men denne uofficielle del af madordningen er IKKE finansieret af forældrene. DET er et problem!

Hvis man forestiller sig, at et barn skulle leve op til parolen om 6 stykker frugt om dagen, hvornår skulle disse så indtages? Lad os antage, at et barn i gennemsnit har ca. 14 vågne timer pr. døgn. Det vil sige at barnet burde spise 1 stykke frugt klokken: 08.30 - 10.50 - 13.10 - 15.30...+ 2 stk. senere.

Har dit barn 4 (fire) stykker frugt eller grøntsager med i skole hver dag?

Så kære forældre …Husk at tage lidt frugt eller gulerødder med i tasken J

UGENS MADPLAN 01.03.10 TIL 05.03.10.

Mandag:

RISENGRØD KOGT PÅ ØKOLOGISKE BRUNE RIS OG SOYAMÆLK. DRYDS AF TOFUSUKKER OG HEL KANEL.

(ekstra: groft rugbrød og pålæg).

Tirsdag:

Curry in a Hurry, ris, og den berømte salat med granatæble, frisk ananas, mango og sur/sød citrus/lime/soya/olie-dressing.

Onsdag:

Rugbrødsdag med frugt, fiskefrikadeller, leverpostej, stegt torskerogn/citron/remoulade/stegte løg, ost, frugtpålæg mm.

Torsdag:

Jordskokkesuppe, groft hjemmebagt brød samt rester af pålæg.

Fredag:

Frugtfad med mindst 5 forskellige slags frugt. Dertil let udvalg af pålæg samt hjemmebagt groft brød.

DR1-TV, søndag kl. 17.50

Maria fra 1. klasse har hovedrollen i ugens "Blomster til et stjernebarn"-TV-musik-video

på DR1, nu på søndag kl. 17.50

Det er en video til sangen "Jorden er så bittelille" - og en kænguru spiller også en rolle i videoen!

"Blomster til et stjernebarn", og båden med måne-sejlet som er visuelt indlednings-motiv for TV-videoerne, der kommer hver søndag kl. 17.50

Bedste hilsner fra

Søren Eppler