Fredagsbrev

 

Århus Friskole d. 26. marts 2010


 

Her er sidste nyt fra vore udsendte medarbejdere, modtaget 16. mar 2010 15.19.15 GMT+01:00

 

Hej alle

Saa var der endelig bid - en computer med netadgang! Jeg er paa Gabriel Taapopi Secondary School hvor vi er godt igang med at blive venner med skolens kor, som synger helt forrygende! - saa selv drengene fra klassen synger med!†

Lad mig sige det ligeud: turen er indtil nu en succes. Efter Windhoek var vi i Etosha Nationalpark hvor vi saa... Nej det maa I spoerge ungerne om naa vi kommer hjem - jeg selv var overbegejstret for en massiv †maengde af spaendende insekter - de fleste af ungerne var mindre begejstrede lige paa det punkt...†

Vi har nu vaeret i Ongwediwa, taet ved Oshakati i 3 dage og vi er blevet fantastisk modtaget af skolen (1000 elever). Som sagt er vi sat til at vaere sammen med koret (45 elever, 8.-11. klasse) og ugen ud har vi program med dem.. Lige nu spiller drengene fodbold - DK-Namibia paa en sandbane i 40 graders varme, mens pigerne slendrer rundt med deres nye veninder, viser familiebilleder og snakker - svarer paa spoersmaal, igen og igen. Jeg maa kontrollere mig for ikke at fantasere om en danmarkstur †for skolens kor... De er SAA soede og ordentlige - og har knald paa!

Ca. alt kan lade sig goere, hjemmebesoeg - faellesspisning - tur til traditionelt bosted osv osv.. Den korleder som er vores kontakt Miss Emvula er lige saa fantastisk som Maria, og hun goer alt for at arrangere og imoedekomme vores planer. Jeg

 

 

havde regnet med at hun var en big mama med stiv overlaebe, men hun er ung og moderne og forstaar efterhaanden vores projekt. Det er vi efterhaanden vant til; at det tager et par dage foer vores kontakter forstaar hvad det egentlig er vi har gang i. Jeg har svaret paa mange spoersmaal fra laerne her og Mr. EEloo som er Principal paa skolen. De studser, bliver naermest mistroiske og som jeg har oplevet saa mange gange foer bliver de saa slutteligt begejstrede for vores ideer og planer. Systemet virker meget stift, men er det alligevel ikke naar det kommer til stykket.†

Vores chauffoer, Harold er ogsaa et godt eksempel. Rehabiliteret tidligere gangster med ar efter knivstik og et nyt liv. En fantastisk fyr med en masse humor. han er ogsaa lykkelig for at vaere sammen med os, og han hjaelper med en masse viden om landet, lokale sprog og meget mere.

Vi har haft et par sygedage hernede men det har vaeret braek, lidt feber, solskoldninger/solstik og mavesmerter og alle er raske nu - don't worry foraeldre. I oevrigt er klassen robust og i godt humoer, og vi har kun smaaproblemer at bakse med.. Fantastisk!

Hils omkring

mailes ved naeste gang muligheden viser sig

klassen, voksne og HM

Dato: 23. mar 2010 12.25.51 GMT+01:00

 

Hej DK

 

Saa er vi kommet et par stop videre.. Efter fantastisk spaendende ophold i Ongwediwa hos Ovamboerne med sang og ballade og ungdomsliv (endda en overnatning hos vores vaerter, i alt fra airconditionerede lejligheder til lerhytter), kom vi videre til Opuwo hvor vi boede paa velfortjaent luksushotel.. Og jeg mener luksus!  Vi voxne maatte lige sidde paa terrassen og stirre ud over bjergene og nyde en enkelt kold Windhoek-pilsner mens vi fordoejede springbok-moerbraden fra den laekre buffet. Men ok, vi havde ogsaa boet paa et totalt nedslidt ... et eller andet og i en uge sovet i 30 graders varme paa fedtede madrasser.. Aircondition er ok efter den slags oplevelser.

Vi var saa ude at besoege Himbafolket (tjek dem ud paa youtube..) ,vildt at nogen lever saadan i 2010,  koerte saa hele dagen i gaar og er nu ved den koelige kyst og i en moderne by - sammenligner den med Slagelse... Dog med kanonflotte, tyske bygninger fra kolonitiden..

Alle er raske - glade og samarbejdsvillige - og vi proever ikke at taenke hjemad endnu... Haaber I har det godt hjemme, vi har det fantastisk! I maa hyellere planlaegge en tur hertil, jeg er sikker paa ungerne vil traekke i jer!

 

Ha det

ses 

HM 

 

SÆLGES

Acer Aspire One 10 tommer rød computer med open office

meget lidt brugt, købt for 10 mdr siden som medlemstilbud

i Kvickly for 2500 - kvittering haves - sælges for 1200 kroner.

Virker perfekt  - kontakt  Asger lærer 28930025, hvis du er inter-

esseret!

Lejlighed udlejes

 

2 vær. nyistandsat lejlighed, i parterren på en villa i Brabrand udlejes til venligt menneske/lille familie

Pr. mdr.: 6000 incl forbrug - husk du kan få boligstøtte!
Udlejes snarest/pr. 1.4.

Kontakt Palle Taher, City Gulv: 40 27 19 19

Nu er det vist ved at være din tur til at sidde i bestyrelsen

Til generalforsamlingen d. 14/ 4 på skolen er der valg til bestyrelsen. Hvert år skal ca. halvdelen af bestyrelsen vælges + 2 supplanter dvs. ca. 7 personer. Der er nogle af dem, som har siddet i bestyrelsen, og som er på valg, der genopstiller og det er rigtig dejligt for skolen med stabilitet og kontinuitet i bestyrelsen, så stem gerne på dem. Men der er i år også bestyrelsesmedlemmer, der efter en en rigtig god indsats i bestyrelsen vælger ikke at genopstille, hvilket giver plads til nye friske øjne i bestyrelsen. Så overvej om det ikke er ved at være din tur til at sidde i bestyrelsen. Vi holder ca. otte bestyrelsesmøder om året. Bestyrelsens primære opgave er den overordnede ledelse af skolen, dvs. som arbejdsgiver, som ansætter og som ansvarlig i fht. skolens drift og økonomi. Så hvis du har økonomiske kompetencer, så vil det være en stor styrke´for skolen. I vores vedtægter § 4, stk. 7 står der: ”Bestyrelsen bør så vidt muligt have en afbalanceret sammensætning af kvinder og mænd jf. lov om ligestilling”. Lige nu er der et stort overtal af kvinder i bestyrelsen, så vi har meget brug for flere MÆND. Så hvis du er mand med økonomiske kompetencer, så kan du nok regne ud, at du er et hit på Århus Friskole lige nu. Alle andre er selvfølgelig også meget velkomne til at stille op. Sidste år var der et imponerende kampvalg, så ha kamptalen klar. Hvis du vil vide mere om bestyrelsens arbejde, så er det beskrevet i bestyrelsens beretning, som alle forældre får ca. en uge før generalforsamlingen. Du kan også kontakte en fra bestyrelsen.

Vi glæder os til at se jer alle til generalforsamlingen.

Vh. Marie Ludvigsen (bestyrelsesformanden)

 

Madplan uge 14

Birtha laver frokost torsdag og fredag – onsdag serveres der muligvis koldskål.