Fredagsbrev

…eller onsdagsbrev J

Århus Friskole d. 28. april 2010

 

 

I denne korte uge var det både…

 

·        Fantastisk Forældre-arbejdsdage – Tak for en super indsats.

·        Forestilling - Cirkus Lillegul.

·        Heldagslærermøde og forældrevikarer.

·        Besøg fra Klejtrup efterskole.

 

Som tidligere skrevet – husk at skolen har lukket i morgen torsdag. Vi ses mandag!

Kære alle i flittige forældre på Århus Friskole,

 

Tak for den flotte opbakning omkring skolen her på arbejdsweekenden.

 

Alle prioriterede opgaver er afsluttet med kryds og slange og der ser rigtig dejligt og forårsfriskt og uvant ryddeligt ud på skolen her til mandag morgen…

 

Derudover blev der brændt en utrolig bunke skrammel af… Tilbage ligger en temmelig stor bunke aske og vidner om bålet.

 

Sven har forberedt opsætningen af overdækningen foran salen og den kommer op i løbet af kort tid. - Den er rigtig go’ i sommerhalvåret til skygge og læ. Både SFO og diverse fester nyder godt af det arrangement.

 

Vi fik dejlig frokost i solen i skolegården og ku’ nyde en pils dertil. Ren idyl…

 

I udvalget til vedligehold og udearealer mener vi, at ha’ fundet recepten på at få noget godt og konstruktivt ud af arbejdsdagene, ved at lave tilmeldingsrunde i klasserne i sensommeren. Det har virket og vendt skuden, så det nu er en begivenhed med mange deltagere og derfor utroligt hyggeligt at være til arbejdsdag. Den linje vil vi fortsætte…

 

Mange hilsner

 

fra bygnings- og udearealsudvalget - nu med indtryk fra en arbejdsdag !

 

 

 

På næste side er …Opskriften på den kolde kartoffelsalat med krydderolie:

 

Opskriften på den kolde kartoffelsalat med krydderolie

 

Kogte kolde kartofler og kidneybønner vendes med purløg, frisk basilikum, masser af revet hvidløg, olivenolie, citronsaft, salt og stødt kardemomme.

 

 

”Helt ude i hegnet” – dagens fangst fra hegnet mod vest!

 

 

 

….også en lille hilsen fra skolens personale.

 

Hurra hvor ser det dejligt ud efter sådan en omgang oprydning, maling, rengøring og reparation af vores allesammens elskede friskole - Tak.

 

 

________________________________________________________

 

 

Hej, alle!             - et fantastisk tilbud, som koster gratis!

 

Musikhuset inviterer nu på fredag kl. 14-16 til gratis foyer-koncert med "Blomster til et stjerneBAND" hvor Søren Eppler og bandet foruden sangene fra CD-en "Blomster til et stjernebarn" 

også spiller den sang som Søren på tirsdag spiller i Europa-parlamentet!

Kh 

Søren Eppler

 

 

 

Stur stur nummer.  

 

Lille gul laver hvert andet år cirkus forestilling for både børn, lærere og forældre.

 

Dette års cirkus-børn og voksne havde virkeligt lagt sig i selen for at skabe en fantastisk forestilling og det blev tirsdag aften indfriet foran forældre, mens hele skolen havde den udsøgte fornøjelse af showet onsdag formiddag J

 

 

Som de garvede friskole forældre for længst har observeret har vi forskellige større undervisningsprojekter som kører på turnus i vores 3 grupper. Cirkus kører således hvert andet år, så alle friskole-elever får prøvet cirkus-livet en gang i deres tid lillegul.
I blå var der i år tegnefilmsprojekt. Også her kører der tursus-projekter i et treårshjul, der igen sikre at alle elever prøver de forskellige projekter en gang i løbet af deres til i blå gruppe.

 

 2 gange årligt er der heldagslærermøde.

Det betyder at personalet får en unik mulighed for at mødes ”mens de er friske” – altså fra morgenstunden, for at tale om skolen og udviklingen af skolens pædagogik, struktur og virke.

I mandags var der, udover Sushi som Anne og Mia her diskuterer, emner som skolens formål, skolen byggeplaner, skolens økonomi (elevtal, skolepenge, fripladstilskud), samt skolens pædagogiske fremtid på programmet. Spændende snakke, som naturligvis vækker store følelser i os ansatte. Vi står på mange måder ved en korsvej. I dette krydspres mellem økonomiske vilkår, tidens børn og skolens værdier, er vi tvunget til nøje at overveje vore næste skridt i forhold til vores skole og eksempelvis vores kommende byggedrømme.
Der blev på generalforsamlingen løftet slør for nogle af de byggetanker vi i personalegruppen og i bestyrelsen arbejder med. Når bestyrelsen har i kommende uge holder møde, vil der efterfølgende kunne meldes mere ud – her på kanalen
J

 

Mens personalet diskuterede virkeligheden omkring skolen – var skolen i vanlig god form, under kyndig vejledning af ”Forældrevikarer”. Vi havde en spion ude på skolen, som kunne fortælle at der var rigtig mange og spændende projekter i gang. Der er en stor oplevelse for børnene at have Jer forældre på besøg, og efter sigende skulle det være meget interessant og kultur-oplysende for Jer forældre at opleve hverdagen og dens glæder …og luner – som de nu tager sig ud på Søholmvej en forårsdag i april J - Tak for indsatsen.

 

________________________________________________________

 

Og så lige….

 

Dejlig – musikoplevelse med eleverne fra Klejtrup Efterskole.
Ligeså sikkert som Ammen i konfirmationskirkerne i morgen, er et årligt besøg fra eleverne fra Klejtrup Efterskole. Og som vanligt var der gamle friskoleelever blandt gæsterne – som stolt viste ”hjemmet” frem.

 

Tak for visit og koncert Klejtrup …og Frederik, Amanda og Ida J