Århus Friskole d. 7. maj 2010

Sidste forårsmåned er skudt i gang.

Der er ved at blive flot, men uha det er stadig koldt !

·        SFO nyt

·        Nyt lokale taget i brug.

·        Prøver

·        Madplan

SFO Nyt.

Vi holder så vidt muligt samling udenfor når vejret er til det, så må børnene gå til og fra som de synes.
Når vi holder samling for LILLEGUL i klassen SKAL børnene være med og vi får ro på ved at læse en historie. Vi håndhæver strengt at de skal VASKE HÆNDER da vi gerne vil forebygge bl.a. børneorm.

Nu da foråret er ved at komme, er der mange aktiviteter udenfor, og indendørs har vi keramikværksteder, male og tegne.

Snart skal vi til vandhullet efter haletudser m.m.

Hilsen ”Fritteren”

__________________________________________________________

Og hanen gol…

Som man kan se på forsidebilledet er Ole i gang med at reparere ”Hanen” som mistede hovedet under en efterårsstorm sidste år.

For feinschmecker bringes her et indvortes billede af halsen (Ole kalder det vist en kødsamling)J

NY (midlertidig) RYTMIKSAL

Døren til Sløjdværkstedet har været  låst i en periode. Nu er rummet igen åbnet – som rytmik- og værkstedssal for primært lillegul. Den vil fungere indtil vi går i gang med en større renovering af den gamle værkstedsfløj.

PRØVER

Og så har der jo været afgangsprøver for 9. klasse. i denne uge. Mandag var der Dansk læsning og retstavning, tirsdag var der matematik og onsdag var der skriftlig fremstilling i dansk. I næste uge er der afgangsprøve i geografi – onsdag.
Herefter starter vi op på de mundtlige prøver.

På ÅF er der ikke læseferie for eleverne. De går i skole i hele prøveperioden og arbejder med de fag som der skal eksamineres i.

Det er indtil nu gået rigtig godt. Eneste kiks fra skolens side var at vi troede at det var blevet sommer og derfor havde slukket for at varmen på skolen. Svend Pedel som er den eneste ved hvor man skruer op og ned for varmen er på ferie de kommende uger, hvilket gjorde det svært at få en passende varme i prøvelokalet. Det gik vist alligevel, med lidt tæpper og varm the – og nu har lidt flere af de voksne lært at tænde og slukke varmen til en anden god gang J

__________________________________________________________

Annonce:

Søges:

Drengecykel "mountainbike-agtig" 12-14år, god stand, købes

Henv. MC 4.kl/ 29801212
Madplan 10., 11. og 12 maj  2010:

Mandag:

Mombai chicken curry soup.

Kan dit barn lide Boller i karry, kan dit barn også lide denne suppe. Også selv om jeg  trykker speederen i bund med valg af krydderier. På Århus Friskole er der ingen fartbegrænsning mht. krydderier. Her er der ikke noget, der hedder: "at det er synd for børnene, hvis de skulle komme til at smage noget de aldrig havde smagt før".

Valgfrit dryds til suppen af ristet kokosmel og peanuts. Brød.

Tirsdag:

Skipperlabskovs.

Labskovs eller skipperlabskovs er en egnsret fra Nordtyskland. Det er en betegnelse for kogt eller stegt kød (eller fisk), skåret i terninger, brunet med løg, overhældt med suppe og kogt med ituskårne (eller mosede) kartofler og krydderier.

Ordet kendes også i tysk labskaus og engelsk lobscou(r)se, der betyder måltid for stærke.

Det var oprindeligt sømænd, som spiste labskovs. I ældre danske sprog kaldes det også lobescowes.

I Danmark er retten kendt som skipperlabskovs (med brød). Det er typisk husmandskost. (Wikipedia).

Onsdag:

Tøm køleskabet.