Fredagsbrev

 

Århus Friskole Fredag d. 25. Juni 2010

 

:::::private:var:folders:uK:uK4HfyBXHrSLH6nWJ-YbGE+++TI:-Tmp-:com.apple.mail.drag:DSC03184.jpg

Der bliver sagt farvel til 4. Klasse med is og kiks i SFO’en

Så er det sommer!

 

Så er det allerede et 40 skoleuger siden alle børn og lærere mødtes og sang ”Godaw, Godaw, Godaw” i salen, som startskud på skoleåret 09/10. Det er igen blevet sommer og tid til at trække vejret dybt ind, puste HELT ud, og lade intellektet skvulpe målløst rundt i en badering et sted i sommerlandet ...

 

Traditioner for fulde gardiner!

Som ny skoleleder har det virkeligt været et år med GODAW i !

Det kan være svært at holde begge fødder på jorden på en skole, der er spækket med så mange livskraftige højdepunkter;

Høstival, Cubabesøg, festugeoptog, spillejobs, gruppelejr, juleværksted, 8.klassestur,  tegnefilm i Blå gruppe, Cirkus LilleGul, Fastelavnsfest, ....

Som ny”har det været en stor glæde, at opleve hvordan disse mange traditioner, synes at bære sig selv frem. Vi er en del af en fasttømret kultur, hvor lærere og forældre ligger et kæmpe arbejde i, at skabe grobund for glæden og fællesskabet. Herligt! HERLIGT!

 

Skolehverdagen

Men skolen er jo andet og mere end ovennævnte højdepunkter. Også i hverdagen er vi en skole med en stærk kultur og mange engagerende undervisningsforløb.

Jeg bilder mig ind, at den antiautoritære pædagogik, som skolen tog sit afsæt i tilbage i 1950’erne, stadig er levende i vores daglige møde med børnene.

Her oplever jeg at skolen står i et dilemma.

Mange børn synes at trives i den noget tumultariske hverdag, som er en naturlig konsekvens af skolens tradition for flad ledelse på alle niveauer.

Det kan vi både se og ”måle”. Når vi f.eks. ved Høstival og Fastelavn hører hvordan det går de gamle elever videre i livet, er det imponerende hvor godt et afsæt, skolen synes at have været for de fleste.

Samtidig oplever vi i disse år, at der er  børn, der kommer i klemme i vores skolekultur.

Børn der ikke magter at navigere i frirummet.

Det bliver vi nødt til at tage alvorligt. Vi skal i de kommende år have fokus på, om vi kan blive bedre til at imødekomme de udfordringer, tidens børn tager med i skole.

I samme åndedrag er det dog vigtigt at fortælle, at vi er gode til at rumme rigtigt mange børn – også mange med særlige behov. Vores tilknyttede psykologer er ligefrem imponerede over, hvor forbilledligt rummelige vi er i mange sammenhænge.

 

Byggetanker

En anden udfordring vi har, er vores fysiske rammer, som er præget af for lidt plads og ikke helt tidssvarende indretning.

På generalforsamlingen præsenterede vi nogle idéer til, hvordan vi kunne bygge nyt, så vi kunne få løst pladsproblemerne og løftet skolen.

Siden har regeringen med sin genoprettelsesplan givet os nye økonomiske vilkår at arbejde ud fra! Det har vi skrevet om i et tidligere fredagsbrev.

Efter sommerferien træder vi derfor et skridt tilbage og undersøger hvilke konsekvenser disse vilkår får for finansieringen af vores byggetanker. Måske bliver det nødvendigt at justere i tempo og omfang. I kommer til at høre nærmere.

 

Farvel – og godaw !

Nu er det tid til at sige farvel til 9. Klasse 2010. Ka´I ha´det rigtig godt derude, Andrea, Emil, Emilie, Erik, Freja Lærke, Gerda, Jacob, Jacqueline, Martin; Phillip, Rikke, Sebastian, Trine, Troels og Ulrikke!!!

 

Denne fredag er  også sidste skoledag for:

Jonathan fra Børnehaveklassen, 

Martin fra 5. og

JK og Simon fra 8. klasse.

Vi ønsker jer alle alt godt i jeres videre liv og skoleforløb!

 

Der er også nogle ”voksne”, vi skal sige farvel til i dag:

Thomas Michelsen, der har været i SFO ’en samt i skolen som vikar vil i gang med uddannelse,

Oscar Ebbesen, der har været vikar i SFO’en skal også videre, og

Christian Frandsen, lærer i LilleGul,  holder orlov i det kommende skoleår.

Take care out there – it’s a jungle!

 

Heldigvis er der også et par ”velkommen tilbage” fra starten af næste skoleår:

Anders fra SFO’en kommer tilbage fra sin orlov, og

Jeppe Bergvig, som mange allerede har mødt, som vikar m.m.  skal næste år have børnehaveklassen, mens Chr. F. er på orlov.

Velkommen tilbage ombord!

 

Og så på med klipklapperne!

Jeg glæder mig allerede til at vi samles i salen igen 9. August. Så skal der for alvor synges GODAW!, så ingen i nabolaget er i tvivl om, at nu starter Friskolen endnu engang lykke(års)hjulet!

God sommer!