Forside  ->  Klasser   ->   Tidligere årgange   ->   Årgang 1990   ->   Artikler cuba april-maj 1999   ->   Mad

Mad

Af Pernille

Da vores 8. klasse var på Ernesto Guevara skolen, fik vi brød og juice med tonsvis af sukker i til morgenmad. Til frokost og aftensmad fik vi ris og bønner med sødt juice. Til dessert fik vi chokoladebudding. Hovedbestandelen af cubanernes mad er ris og bønner. Selvom vi måske ikke lige syntes, at det var særligt lækkert at få ris og bønner to gange om dagen i fem dage, så var maden vi fik meget bedre end den eleverne normalt fik på skolen. I kælderen under skolen kunne man købe candyfloss til bare et par danske kroner.
Der er to økonomier på Cuba; en dollarøkonomi og en pesos økonomi. Cubanere bruger normalt pesos, de færreste har særlig mange dollars. Overalt på Cuba kunne man købe mad på gaden. Vi syntes, at det var enormt billigt når en pizza kostede 6 pesos ( tre pesos=en krone), men når man tænker på, at en gennemsnitscubaner får 2-300 pesos om måneden er det ikke så billigt længere. I Matanzas handlede vi på et pesosmarked, hvor man kunne få alt muligt mad. Der var det næsten kun cubanere der handlede. Vi spiste mange pizzaer købt på gaden. De havde en diameter på ca. 20 cm og havde tomatsovs og ost på.
På halvøen Varadero, som er et turiststed skal næsten alt betales i dollars, meget få butikker handler med pesos. På Varadero kan man godt finde en burgerbar, hvor du kan finde en cheeseburger for 1 dollar (1 dollar= 7 kroner). Der kan du også købe pomfrittes, sodavand osv. Forholdene er bare ikke lige så gode som herhjemme.

Pesos madmarked i Matanzas.