8. klasse ture

8. klasses ture har været en tradition på Århus Friskole i mange mange år.

Først på foråret hiver klassen en måned ud af kalenderen og rejser sammen med tre lærere ud i verden for at opleve, hvordan man lever i den tredje verden. Børnene bestemmer selv - med lærerne som guider - hvor de skal rejse hen.

De sidste 9-10 år er turene gået til Brasilien og Cuba, med en enkelt afstikker til Ghana, mens Tunesien, Ægypten, Marokko, Tanzania og  Grønland har været på tapetet før i tiden.

Og hvem ved, hvor næste tur går hen?

Brasilien 2007

En 8. klasses tur koster mange penge og dem tjener børnene selv - med hjælp fra lærere og forældre. Klassen arrangerer, og høster overskud fra, skolens to årlige fester  -  Fastelavn og Høstival. Derudover tager de rundt på forskellige institutioner, hvor de spiller, synger og danser. Nogle har også ryddet op på Århus Stadion efter fodboldkampe, ageret tivolidyr i Tivoli Friheden og/eller gået med reklamer. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan man kan tjene penge...

Brasilien 2007

Selv om det er rart at komme "ned i varmen", når der er koldt i Danmark, så er det ikke sol og strand, der er formålet med turen. Vores børn tager til fremmede kulturer for at mødes og spille, synge og danse med andre unge mennesker, der lever en hverdag, langt fra det de  kender hjemmefra. Nogle nøjes med en fantastisk måned, mens andre knytter venskaber for livet.