Turen til Sveriges land (2006)

6.klasse på Århus Friskole besluttede i 2006, at deres klasselejr skulle finde sted 10 timers kørsel oppe i Sverige, på en ødegård kaldet Svanborg.

Vi havde lånt et stort militærtelt, hvor vi alle kunne sove, gennem en af gårdens naboer.

Vi mødtes på skolen kl.21.30 og pakkede bussen. Der var en times kørsel til Grenå, hvor vi skulle med en færge til Varberg. Færgeturen var 6 timer lang. Vi sov de fleste af dem væk (sikken en skam).

Da vi kom til Varberg, var der endnu en lang tur på 10 timer i bus tilbage. Vi havde købt og tilberedt forskellige salater og dressinger i dagene op til turen. Det var yderst delikat. I de fleste af pauserne sjippede alle pigerne inklusiv vi feminine drenge.

Vi kom frem til Enkøbing omkring kl.15 og Enkøbing er sjovt nok et sted man køber ind. Derfra var der endnu en køretur på 30 min til den gule ødegård.

Vi havde taget en guitar og et keyboard med, så vi måtte lige jamme lidt, da vi fik pakket ud.

Interview med Jannik om turen derop: "Det var en kedelig lang tur derop, men det var sjovt, da vi kom derop. Jeg sad bagerst i bussen og hørte på Thors mp3-musik. Det var sjovt nok"

Interview med Jacob om turen derop: "Den var fin. Det er jo også sjovt at sidde og høre musik, mens man drikker cola og spiser chips. Stemningen var hel kanon."

Da vi kom frem, var Bjarke den første, der hoppede i det 7 grader varme vand. Bjarke var ialt i søen 38 gange. Det var meget, men Emil var i søen 65 gange ialt. Han er en værre spraldemand.

Vi var en dag i Stockholm, hvor vi blandt andet var på Skansen. Skansen er dels en dyrepark og dels et museum som Den Gamle By i Århus. Det var ikke så godt, at alle dyrene sov og skjulte sig i deres små huler.

En anden god dag var vi ude og se helleristninger bla. med vovede vikingetegninger. Det var godt nok meget spændende. Vi så også verdens største helleristning.

En tredie dag var vi på en lang og hård gåtur på den øde ø Rollingen i vildt terræn.

Ugen gik hurtigt og snart skulle vi hjem igen. Der var 3 personer, der havde været mavesyge. En var stadigt syg, så vi skulle være lidt stille på turen hjem. Vi kom ombord på færgen, og det var rigtig fedt at være vågen på færgen. Da vi skulle ud fra færgen, satte vi os alle sammen ned i bussen og kørte ud. Der var to, der skulle hentes i Grenå. Dem satte vi lige af og så gik turen til Århus Friskole. Vi slappede af det meste af turen hjem og hørte jazz.
Så kom vi hjem til skolen og hjem til vores fædre og mødre.

Skrevet af Emil, Jacob, Bjarke og Jannik.

Se flere billeder