Forside  ->  Klasser   ->   Tidligere årgange   ->   Årgang 1989   ->   Indkvarteringen

Indkvarteringen

Efter vi havde boet i Fort Mason i 3 dage skulle vi indkvarteres 7 dage hos Home i Alameda. Vi kom ind på Home, og mødte dem, vi skulle bo hos.Vi blev indkvarteret en og en og gik i 3 forskellige skoler: Alameda Highschool, Arthur Andersens computerskole og Encinal High.Vi mødtes på Home hver dag over middag, hvor vi fortsatte vores skolegang.

Amerikaner for en uge

Vi var indkvarteret i en uge, og det hele var så amerikansk, at man nogle gange kunne blive helt overvældet. Kæmpe køleskab, elektrisk skraldespand og trådløse telefoner.

D. 4. maj ankom hele 9. til Alameda en lille by ikke så langt fra San Francisco.

Vi skulle indkvarteres en og en hos en fremmed familie i en hel uge, så alle var meget spændte og lidt nervøse. Dem, vi skulle indkvarteres hos, var med i et projekt der hed HOME. Der var de hver eftermiddag og arbejdede på et projekt fks. en skaterpark. De arbejdede meget selvstændigt og lærte en masse. Vi havde fået kontakt med HOME gennem kaospiloterne. Vi kom hen til HOME om eftermiddagen, de tog godt imod os. Vi blev præsenteret for vores vært, og vi gik allesammen på en isbar i nærheden. Bagefter blev vi hentet af de familier, vi skulle bo hos. Jeg (Aja) skulle bo hos Jennifer, en 17 årig pige, med lyst hår og blå øjne. Vi blev hentet af hendes mor, Vibeke, og hendes lillebror Daniel. Da vi kom hjem til Jennifer blev jeg vist op på mit værelse. Jennifer og hendes familie boede i et rigtig stort hus med swimmingpool og 5 etager. Jeg skulle bo allerøverst oppe med eget badeværelse og altan. Jennifer og hendes familie gjorde enormt meget for, at jeg skulle føle mig hjemme og godt tilpas og næsten med det samme, følte jeg det, som om jeg kendte dem godt og var en del af familien. Jeg gik i køleskabet, når jeg var tørstig eller sulten og så fjernsyn, når jeg havde lyst. Jeg kom også godt ud af det med Jennifer. Vi sad tit nede på hendes værelse og snakkede eller hørte musik. Næsten hver eneste aften var vi ude at spise. Det var meget sjældent at de spiste sammen derhjemme, og hvis de gjorde det, bestilte de som regel en pizza.

En aften lavede Jennifers mor en middag for nogen fra klassen og deres værter, og Jennifers moster, kusine, fætter og hendes mormor og morfar kom også. Det var rigtig hyggeligt. Jennifer er halvt dansker, for Vibeke, hendes mor er født i Danmark, og har boet der, indtil hun blev 3 år . Jennifer har aldrig været der, men hun elsker at høre om Danmark. Jennifers mormor og morfar har boet i USA de sidste 40 år af deres liv, men de kan stadig godt snakke lidt dansk. Det var rigtig sjovt at snakkke med dem, og de synes også, at det var spændende at snakke med nogen unge danskere.

Hver dag var vi med vores værter i skole. Jennifer gik på Alameda high, som var en kæmpe skole med 950 elever. Hun havde alle sine ting i et skab på gangen, og hun skiftede klasselokale og klassekammerater hver gang, hun skulle have en ny time. Lærerene kendte slet ikke deres elever, fordi der var så mange, så undervisningen var ret kedelig og upersonlig, i nogle få klasser havde eleverne endda numre.

Når klokken blev halv tolv, havde vi en times frokostpause, hvor vi somregel gik ud og købte noget frokost på en af de mange frokostrestauranter, der lå omkring skolen. Klokken halv et mødtes vi så allesammen på home. Efter vi havde tilbragt eftermiddagen på HOME, gik vi tit på cafe sammen med nogen af de andre fra HOME. En eftermiddag tog vi til Berkeley. Om aftenen hyggede vi os derhjemme, gik en tur eller var på resaturant. En aften tog vi ud i et kæmpe indkøbscenter, der lå et lille stykke fra, hvor vi boede. Det hele var lige præcis så amerikansk, som jeg havde forestillet mig. Nogen gange kunne det godt være lidt for meget. Jennifers mor var så overdrevet sød ligesom forældrene i nogen af de amerikanske serier, der kører i fjernsynet. Alle fra klassen havde haft det godt med deres værter, så da vi en uge efter skulle sige farvel, var det ret sørgeligt at tage afsked, men de havde givet os en kæmpe oplevelse og en chance for at prøve at leve som ung amerikaner i en uge.

Aja og Li.

Sebastian sammen med Paul, som han boede hos.

2 elever fra Alameda High, som forsøgte at "bortføre" Peter, som de meget gerne ville være værter for. Da lærerne opdagede, at Peter var forsvundet med de 2 bortførere, løb de ned ad gaden for at "befri" ham.

Arthur Andersen´s High School, en computerskole financieret af et privat firma.