Forside  ->  Om ÅF   ->   Vurderinger og lign.

Vurderinger

Der føres løbende en forskellige vurderinger af tingenes tilstand på Århus Friskole.

Vi har lærere der laver en årlig pædagogisk rapport, vi har tilsynsførende der laver en årlig rapport og vi har børnene som får karakterer i 9. klasse til deres afgangsprøve.

Herunder kan læses om en tidligere årgang.

På skolen har vi en rigtig dejlig tradition: Hvert år til Høstival holder vi 10- års jubilæum for den klasse, der gik ud af skolen for 10 år siden.

Vi  mødtes til jubilæumsbrunch lørdag formiddag. Det er Friskolens Venner, der står for det fantastiske arrangement med champagne, æggekage, frugt ost og brød, og traditionen tro er klasselærerne med.

Jeg var klasselærer for dette års jubilæumsklasse, mens de gik i Store Gul, vores 8. klassetur gik til San Francisco og Californien, og det viste sig, at flere fra klassen havde været i San Francisco igen og genset de gode gamle steder.

I klassen gik 16 elever, 11 mødte op til brunch, en kom senere.

Det var et både sjovt, interessant og rørende møde. Skønt at se så mange fra klassen og dejligt at opleve den åbenhed, der gjorde, at der var plads til både at fortælle om ting, der var lykkes og ting, der har været svære. Det var meget intenst og en kæmpe oplevelse for mig.

Jeg siger tusind tak for historierne, og for at I vil dele dem med os fra skolen!

Her følger et lille referat fra de 12:

M studerer bygningsdesign på Ingeniørhøjskolen. Hun bliver bygningsdesign- ingeniør med speciale i integreret energidesign. M har været i praktik et halvt år på en byggeplads, hun var 1 kvinde blandt 40 mænd, hun synes, det var fedt at prøve sig selv af på den måde.

T læser molekylærbiologi. Det er egentlig en forskeruddannelse med fokus på brystkræftceller, og hvorfor de metastaserer sig.

S er færdig som journalist. Han var i praktik på DR og Dansk Røde Kors. S vil til Mellemøsten for at rapportere og har derfor besluttet sig at lære arabisk, derfor begynder han uddannelsen som sprogofficer, som indebærer intens militærtræning og sprogtræning. Han forpligter sig til udsendelse som tolk ½ år for militæret efter endt uddannelse.

M studerer psykologi i Århus. Hun overvejer at tage sin kandidatuddannelse i København. M vil gerne arbejde med klinisk psykologi, lederudvikling, stress og overvejer også muligheden for at få egen praksis.

J starter på Arkitektskolen i år. Hun glæder sig til det nye studie. Hun er blevet bondekone og har et hav af dyr.

S går på musikkonservatoriet.

N  gik på Handelshøjskolen og tog en bachelor i engelsk og kommunikation. Hun arbejder som salgsleder i et nystartet rådgivningsvirksomhed i Århus og træner ungheste i Linå.

L bor i Dublin. Hun er udlært tjener på ” Svineriet” og var meget glad for at arbejde der. Har nu boet 2 år i Dublin, hvor hun arbejder for IBM og Nordea, hun er mellemleder i brugeradministrationen,  oplært i København.

A regner med at være færdig som psykolog om 2 år, hun glæder sig til at komme ud i praktik, væk fra al det teoretiske og ud og prøve af.

M tog uddannelse som mediegrafiker på Teknisk Skole. Han blev færdigudlært i 2005 og fik derefter en stilling som programmør og serveradministrator i Shockwaved.

Han laver i 2007 sit eget firma Coniuro. Coniuro er nu fusioneret med Konstellation og er flyttet til nye lokaler på Slotsgade i København. Der er 5 partnere i firmaet og 10 ansatte, efter finanskrisen er det svære tider for firmaet.

P blev færdig som kok oktober 2005, hvorefter han tog til Frankrig og arbejdede i ½ år. Efterfølgende har han arbejdet som kok i Skagen i flere perioder, på Ålekroen i Sejs og på en gourmetrestaurant i Vejle. Han bor nu i Århus og arbejder på Hotel Marselis.

E spiller trommer med forskellige undergrundsbands i Århus.

A ?

S startede sammen med en personalegruppe på 12 en integreret institution op i Brabrand. S arbejdede i institutionens vuggestue i 3 år. Derefter arbejdede han på en kvægranch i Canada. Han er nu på udkig efter et atelier, hvor han kan male.

studerer medicin i København.

P arbejder som dækmontør, han skifter dæk på alt, cykler undtaget. P er også medarbejder i en ungdomsklub og er ved at starte som selvstændig herbalife forhandler.

Hilsen fra Anette