Århus Friskole er:

en skole, hvor fællesskabet
har høj prioritet
en lilleskole med højst 210 elever, med 20-22 elever i hver klasse
en skole med mange traditioner
en skole, hvor musik og bevægelse er i højsædet
en skole med plads til kreativitet, leg og læring
en skole med faglig for-
dybelse og tværfaglige
projektarbejder.
en skole med fælles madordning.
en skole, hvor børn trives.

Første klasses møde med 108 årige Ellen

Af Asger

Der er mere end 100 års aldersforskel da første klasse i denne uge møder Ellen og de andre beboere på Plejehjemmet Søholm i Stautrup. Og snart kommer de gamle en tur på Friskolen…

Påskeklip, højtlæsning, knus og samvær – det er ingredienserne i den menu, Annett Schammel og lederen af Plejehjemmet Søholm i Stautrup, Laura sammen har komponeret for første klasse og de omkring 15 beboere på plejehjemmet i starten af denne uge. Og det blev en kæmpe succes ifølge Annett, der er barselsvikar for Christian Frandsen, klasselærer i første klasse.

Højtlæsning og påskeklip

”Beboerne var bare rigtig søde og glade for at møde os. Det blev et meget fint møde. Nogle af drengene synes det var lige længe nok at klippe påskeklip, men så havde de taget bøger med, som de læste højt af for de meget modtagelige ældre beboere”, fortæller Annett.

En af beboerne er Ellen, Danmarks næstældste nulevende person – 109 år! ”Hun er helt frisk og ville ha kram af alle 20 børn,” siger en tydeligt imponeret klasse-lærervikar.

Ellen fortæller, at hun er blevet så gammel, fordi hun spiser mange grøntsager og frisk frugt hver dag og sørger for at få en god nattesøvn. I sit arbejdsliv har hun arbejdet som kok.

Det er planen, at de gamle skal komme på genbesøg på Århus Friskole her engang hen på foråret. Fredagsbrevet lover at rapportere, når det næste spændende møde finder sted!

Torsdag den 16. april 2015 kl. 17.00-20.00 på skolen

Rundvisninger

Der er rundvisning på skolen igen den 2. juni klokken 14. i 2015. Der skal tilmeldes til rundvisningerne på telefon 86283354 eller mail: kontor@aarhusfriskole.dk

Fredagsbreve:

Klik for fredagsbrevene

Ny elever søges

Vi har plads til enkelte nye elever. Kontakt skolen på tlf. 86283354 eller skriv til skoleleder@aarhus-friskole.dk.