Forside  ->  Klasser   ->   Tidligere årgange   ->   Årgang 1987   ->   Solen over Serengeti

Solen over Serengeti


Solen er ik´ engang stået op endnu, men alligevel slæber vi os ud af sengene. Bussen står allerede og venter, og selv om klokken kun er 4 om morgenen, er vi alle spændte på at se Serengeti´s smukke verden.
Serengeti ligger i nordøst Tanzania og er lidt større end Danmark. Samtidigt er det en af de største nationalparker i Afrika.


Da vi alle sad i den røgelses stinkende bus, som vores chauffører holdt meget af, kørte vi afsted, og som solen stod op, nærmede vi os parken.
Da vi kom til indgangen, så vi allerede de første aber. Det var utrolig skønt, at komme ud, at strække benene og duften af den afrikanske morgendug gjorde e´n dejlig frisk. Den firkantede bygning, hvor vi skulle betale "Gate Tax" og udfylde nogle papirer, var meget enkel. Der var et par borde, nogle gamle fuglereder i loftet og i et hjørne fokuserede man straks på en plakat, med dyr fra parken.
Efter en lille pause, hvor vi havde fået noget at spise, kørte vi ud af de smalle, hullede røde jordveje.
Solen var stået op, stemningen var god og folk var meget afslappede og lettede over, at vi endelig var i "Dyrenes verden".
"Se, en gnu!", var det første der blev råbt. Og senere myldrede de sort stribede dyr frem: zebraer.


Det var som sad vi derhjemme og så en dyreudsendelse, men da det myldrede med tze tze fluer gik det op for os ....., at det gjorde vi ikke. Tze tze fluer er en større flue, der ligner en hestebremse. de bider, og det gør enormt ondt, men det værste er at de er utroligt udholdende og skal have ca. 5 slag, før de falder om. Hvis man er meget uheldig, kan man risikere at få sovesyge fra deres bid. Sovesyge er en alvorlig og farlig sygdom, som man ikke ved ret meget om. Men da vi alle sad og baskede med armene efter de små dyr, slap vi heldigvis for sygdommen. Hvidt tøj er noget af det, der tiltrækker tze tze fluer mest - så er I advaret.
Da vi havde set de først 40 zebraer og gnuer var det lidt underligt at opleve, at man godt kunne vende sig lidt fra vinduet. Så sad vi ligeså stille og småskændtes, men lige da det var ved at blive problematisk, mødte vi vores første giraf. Alle fumlede panisk med kameraerne og vi glemte alt om skænderiet.


Da vi kom til midten af parken, bestemte vi at den første, der så en løve, skulle have en sodavand/øl af os alle, men det er desværre sjældent at man ser en løve, når man kører igennem den del af Serengeti.
....og dog, for da Siff og vores lærer, råbte et eller andet nede fra bagsædet, bremsede bussen brat. En løvefamilie legede ude i det høje græs og de kom nærmere. Det var "Simba!" Siff havde råbt, så hun skulle have en øl.

Vi havde overhovedet ikke regnet med at se så sjældne dyr, så det var fedt at se løverne og i NgoroNgoro krateret var vi så heldige at se en leopard.


Da vi var nået tværs igennem Serengeti, kørte vi til en lille by, Karatu, der ligger lidt uden for parken. Der overnattede vi på et "slumagtigt " hotel. 10 kr. for et dobbeltværelse - prisen siger meget. Men det var hyggeligt, og på den rødjordede "hovedvej" lige overfor vores værelser havde en afro-kineser verdens hyggeligste grill-snask-bar.

Samskrevet af Sine.