Maria Jæger – musik- og rytmiklærer

Jeg har arbejdet på Århus Friskole i snart 22 år; det er næsten halvdelen af mit liv. Jeg elsker at være musik- og rytmiklærer på en skole, hvor der er så stor opbakning til fællesskabet, og hvor der er så meget glæde forbundet med musik og dans. 

Jeg opfatter mig selv som en slags ‘elevator-fører’, der møder børnene der hvor de er, og får lov at løfte dem videre til næste level, uanset niveau og udgangspunkt. At alle kan spille og danse og mærke samhørigheden, er en af mine kæpheste, og min drivkraft er børnenes engagement og begejstring. Derudover synes jeg, det er vigtigt at rykke ved de stereotype kønsroller i musikken, og jeg brænder for at få både drenge og piger til at spille trommer og danse!

Jeg er selv udøvende musiker og DJ, men elsker mindst ligeså højt når eleverne får musikken til at swinge, har optur, tør at prøve noget nyt, og giver sig hen i musikken. 

Derhjemme er  jeg gift med Frederik og har 2, snart 3 børn.

Jeg har selv været elev på skolen som barn, og jeg føler ofte, at skolen er mit andet hjem. 

Jeg er uddannet på Center for Rytmisk Musik og Bevægelse/Det Jyske Musikkonservatorium i 1999 og har været ansat på ÅF lige siden.