TAK- Indlæg i Fredagsbrevet uge 26 juni 2017:

Vi vil gerne sige 1000 1000 TAK til alle der har bidraget til årets lilleskolefestival på Århus Friskole. Det kan kun lade sig gøre, fordi så mange har hjulpet: ansatte, forældre, børn, friskolens venner mv. – af hjertet TAK. Det er rørende, hvordan alle har hjulpet med mega god energi og et smil på læben, også med nattevagter eller sure tjanser som lokumsrengøring mv.  Det er fedt at komme tættere på hinanden ved at arbejde sammen. Det har helt sikret været med til at sammentømre os alle på skolen på tværs af klasser, forældre, medarbejder, venner mv. og det vil vi have glæde af i mange år frem.  

Det blev et brag af en lilleskolefestival, hvor alle vores drømme om en fed festival gik i opfyldelse – musik, teater og fællesskab gik op i højere enhed – og selv vejret var fantastisk.

{ Se fællesnumre fra festivalen i 2017 samt fra de andre lilleskolefestivaller afholdt på Århus Friskole lige efter denne tekst.}{ Kommentar fra 2021.}  

Den første lilleskolefestival var i 1980 og siden har festivalen vokset og vokset. De senere år er lilleskolefestivalen blevet så stor, at de færreste lilleskoler kan afholde festivalen på deres skole. Der har også været en tendens til, at børnene holdt ungdomsfest i teltlejren i stedet for at opleve hinanden spille. Vi har i 10 år kæmpet i lilleskolekredse for at få lilleskolefestivalen til at blive et sted, hvor lilleskoleelever møder hinanden på tværs af skoler i et fællesskab omkring musik og teater. Derfor var vores mål med denne festival at reducere deltageransantallet, så vi kunne afholde festivalen igen og afholde den på skolen. For at reducere deltagerantallet satte vi den betingelse, at alle deltagere skulle være udøvende med at spille musik eller teater og deltage på teater- og musik-workhops. Vi arrangerede nogle fede workshops og Big Band lavede et fedt fællesnummer med sang og dans, som blev sendt ud til alle lilleskolerne. Fællesnummeret var finalen tirsdag nat i det store telt, hvor alle deltog. Det var en fantastisk finale. 

 

Århus Friskole var værter for Lilleskolefestivallen i 2017. Iøvrigt også i 1986, 1995 og 2002.
Amfiscenen 2017
Teltlejr 2017 morgen

Herunder er ÅF opfundne fællesnumre. Disse blev sendt til de andre deltager skoler måneder før festivalen.

På festivalen blev årets fællesnummer spillet af mange hundrede teenagere store orkestre med kæmpe dansegrupper,

 som et fællesprojekt for alle de skoler der gerne ville deltage.

Musikvideoerne var til inspiration for de andre skoler og i sig selv sjove at lave.

Århus Friskole har i samarbejdet med de andre lilleskoler om udvikling af lilleskolefestivalen arbejdet for at øge mulighederne for at kunne mødes med de andre unge fra de andre skoler i aktiv musik, dans og drama. 

Herunder klip fra workshops med deltagelse af unge blandet fra mange skoler.

Den skole, der bliver næste vært for lilleskolefestivalen, passer hjemmesiden: https://www.lilleskolefestival.